Jula - księżniczka to prawdziwa królowa, za te kwiaty kocham tą róże. Ja mam inną ciekawostkę - zakwitł bardziej Diuk de Fitzjames - to jest zdjęcie zrobione ze ścieżki:
Od rana padało - przeszła burza za burzą i było niebezpiecznie ale teraz jest już lepiej i wyszło słońce. To będzie lekkie odetchnięcie dla ogrodu i róż od ciągłego upału. W moim ogrodzie zakwitła nowa róża - jedna z dwóch zakupionych w szkółce - General Kleber - róża mchowa - w sam raz dla Sylwii:
Zakwitła też jedna z róż Meillanda - Lady Romantica - podoba mi się ten delikatny kolor róż:
Rano przed deszczem zobaczyłam taki obrazek - Duc de Fitzjames:
W dziale of topic jest wątek poświęcony - Europa Rosarium - specjalnie dla Was. Zrobiłam dużo zdjęć - są do waszej dyspozycji, dużo róż było bardzo ciekawych. Niestety - by zrobić większą ilość zdjęć potrzebowałabym tygodnia czasu.
Aniu - ona kwitnie raz, u mnie ma genialne noty. Zwykle na zimę mamy puste pole więc te róże są całkowicie na otwartym terenie - nie marzną. Jestem z nich zadowolona, w dodatku mają piękny zapach. Powoli wracam do ogrodu - ma teraz padać deszcz przez 3 dni, czas zabrać się za trawniki. Z nowych róż zaraz zakwitnie Larmin - Mini Leonardo
Czekam jeszcze na kwiaty od The Lady Gardener i już wszystkie moje róże zakwitły. Nie, jeszcze jedna jest w pąkach ale już niedługo.