Jeszcze u tej róży nie widać pąków kwiatowych- ale niedługo na pewno się zawiążą... Pączki są za to na miniaturce kupionej w lutym- powtórnie zawiązuje pąki. Niektóre już spore... Stoi w ciepłym miejscu na balkonie- nocą chowam.
Róże w gruncie tez pięknie ruszyły- ale nierówno- jedne już mają listki - inne wypuszczają. Ja wszystkie róże przycięłam tej wiosny- by nie były za duże krzaczory. Przezimowały ładnie- ale i tak skróciłam. Rosną za blisko by im pozwolić "rozwinąć skrzydła".
Garden of Roses.jpg (298.2 KiB) Obejrzany 5248 razy
Ghita Reinassance.jpg (344.18 KiB) Obejrzany 5248 razy
Jula dzięki za żonkile, bardzo je lubię, a u mnie wpadają w ziemię po roku i giną. Przynajmniej w ten sposób mogę cieszyć mini oczy Tych dwóch pierwszysch nigdy nie widziałam Przepiękne i pewnie rarytaski. Chcę wiecej!
Gosia- nie znalazłam fotek ani kartek z zakupów. Widocznie kupiłam co innego a te cebule były zamieszane...
Startujące róże- przykładowo...
Alchimist.jpg (282.93 KiB) Obejrzany 5217 razy
Eyes For You.jpg (336.73 KiB) Obejrzany 5217 razy
Johann Wolfgang Goethe.jpg (309.6 KiB) Obejrzany 5217 razy
A tu- moja niespodzianka i radość- lilak dostał reprymendę jesienią-jeżeli nie zakwitnie w końcu idzie pod wykop- a na jego miejsce kupiony inny...I poskutkowało! Ma pąki kwiatowe na gałęziach...
lilak.jpg (247.12 KiB) Obejrzany 5217 razy
Drugi-na pniu- skoro zakupiony -zostaje na razie w dużej donicy- i również pokazuje pąki.
Na tej jednej fotce, to myślałam, ze kwitnie Ci róża I te żonkilowe pomyłki są bardzo miłe Nie wiem, czy bzy zawsze tak u Ciebie kwitną szybko, ale w tym roku jest zdecydowanie cieplej niż w poprzednich!
Sylwio- ten bez nie kwitł kilka lat-chociaż wczeniej zdarzało mu się po kilka kiści. Coś jednak go na kilka lat wstrzymało. Zeszłego roku go przycięłam na "parasol" i dostał prikaz zakwitnąć bo inaczej pójdzie do wyautowania- i udało się - zawiązał pąki. On jest o pojedynczych, grubych fioletowych kwiatach. Już nieraz zagrożenie wyrzuceniem zmobilizowało rośliny do zakwitnięcia. To dobry sposób...
A teraz...bratkowo... Te w dużej donicy na nóżce sa zwisające te inne "normalne".