Powtórka z rozrywki... Poleciałam dziś raz jeszcze- żal mi było tych ładnych sadzonek co zostały w sklepie. Dziś wzięłam niebieskiego kropkowanego, różowego i drugiego pełnego niebieskiego. Wypatrzyłam jedną piwonię Itoh Bartzella- no i też jest moja... I chyba na tym na razie zakończę- bo sama czuję, że już za dużo doniczek stoi. W kwietniu apiat się zacznie- bo będzie juz można utykać doniczki po ogrodzie.
dzisiejsze.jpg (298.56 KiB) Obejrzany 9575 razy
piwonia Itoh Bartzella.jpg (262.16 KiB) Obejrzany 9575 razy
dzwonki super! zwłaszcza ten pełny.. piękny... Ja się skusiłam na różę z Lidla, tę biało cośtam, mam nadzieję, że taka będzie i na lilie i dalie pomponowe Juleczko a czy może ta róża odmianowo coś Ci przypomina?
Mówisz o tej co na froncie pierwszej fotki z Lidla? Miałam ją w koszyku ale się rozmyśliłam. Kojarzy mi się z różą- Sebastian Kneipp . Ale zeszłoroczna biała którą kupiłam w Lidlu niestety nie przypominała tej z opakowania- te róże to raczej loteria. Miałam też dwie niby różne na pniu- kupione w różnych Lidlach-obie były jednakowe i nijak nie przystawały do obrazu na opakowaniu- już ich nie mam bo mnie irytowały kolorem. Tak więc- życzę by się spełniło ale mówię- nie licz za bardzo.
Tak- dzwonki super- i super sadzonki. Najbardziej mnie cieszy jednak piwonia Itoh Bartzella. Dzwonki mnie urzekają- sporo ich chce widzieć na moim ogrodzie- tak jak przetaczników- świetnie współgrają z różami.
Eden Rose i Red Leonardo da Vinci z przetacznikiem
Witaj porannie Ja również kocham przetaczniki ale mam tylko dwie odmiany tę zwykłągranatową i białą . Ale kupiłam nowe nasionka może cos wyjdzie bardziej oryginalnego ale dzwonki i naparstnice podobają mi się najbardziej. Szkoda, że nie ma fioletowych naparstnic... Ale jeszcze mam pytanie... Czasami w kwiaciarniach i w lidlu też można dostać takie róże które mają seledynowe płatki na zewnątrz potem jakby białe a w środku takie leciutko różowe czy łososiowe czy kremowe. Czy spotkałaś się może z podobną ogrodówką? No najlepiej gdyby była wielkokwiatowa, ale z drobniejszymi kwiatami też bym chciała Pozdrawiam i gnam do pracy
Klusko - ja kupiłam na rynku przed dwoma laty/ teraz będzie 3 rok/ różę o zielonkawych zewnętrznych płatkach- ale do dziś nie udało mi się jej rozpoznać z nazwy... Nie jest to Chopin, bo babka sprzedająca "zapierała się" że to inna róża-ale nie pamięta nazwy- rozmnożyła z otrzymanego krzaka naszczepiła sobie... Może kiedyś uda się ją rozeznać...Piękna jest i podoba mi sie bardzo...
WoW!!!!!!!!!!!!!! jest idealna! perfekcyjna! przepiękna! a gdzie ją kupiłaś? Tą resztę obejrzę po pracy, może jeszcze w tym sezonie udami się jakąś dokupić może nawet dwie...