tą pierwszą widziałam też we francuskiej szkółce, a druga jest dostępna w niemieckiej RG - to róże Meillanda. Ładnie kwitną róże, u nas cały czas pada deszcz i szaro.
Wczoraj po południu popadało- teraz słonko - więc rośliny powinny dostac "jesiennego kopa"- liczę, że róże jeszcze zakwitną... To dopiero wrzesień...
Piękna jest róża The Alnwick Rose...
The Alnwick Rose.jpg (68.89 KiB) Obejrzany 6275 razy
W sierpniu, na początku zmieniłam miejsce The Fairy- włąściwie miałam ją wywalić bo się zrobiła jakaś goła... Ale wsadziłam w inne miejsce, skróciłam gałązki wycięłam co niebądź- i moje zdziwko- zebrała się w sobie- i voila!-będzie już kwitła. Wiele zmniejszona- ale odrośnie.
The Fairy.jpg (125.49 KiB) Obejrzany 6275 razy
Żurawki pokazują swoje jesienne piękno- a sporo ich na moim ogródku.
Fakt - Alnwick jest ładny szczególnie gdy ma się piękną sadzonkę i już ładnie kwitnie. Na takie kwiaty to ja sobie poczekam. Żurawki pięknie wyglądają ale czy za mocno nie rozrosną się?
Gosiu- żurawki się rozrastają- to fakt. Mnie się takie wielkie podobają- ale na razie będę je częściowo dzielić bo mam jeszcze sporo do obsadzenia.Fajnie wyglądają rabaty wykończone żurawkami.
Obejrzałam na FO fotki z wyprawy georginii-alicji do ogrodów Austina gdzie pokazała miedzy innymi piękną filiżankę -prezent od dzieci ze sklepu przy ogrodach. Przypomniało mi to, że i ja zaczęłam zbieranie filiżanek z różami- z kolei u mnie to prezenty od córki- która żartuje nieraz z mojej pasji różanej- ale chcąc mi zrobić przyjemność również daje mi właśnie takie filiżanki- mogę w nich parzyć i pić zioła ale również i kawę. Nie są z taka dodatkową nutą- że to od Austina- ale dla mnie równie cenne- bo kupione dla mnie i z myślą o mnie. Teraz sama zacznę kupować sobie takie filiżanki do "kolekcji" ...
filiżanka z różami.jpg (95.94 KiB) Obejrzany 6261 razy
filiżanka z różami,.jpg (81.51 KiB) Obejrzany 6261 razy
filiżanka z różami..jpg (101.39 KiB) Obejrzany 6261 razy
filiżanka z różami ..a.jpg (84.74 KiB) Obejrzany 6260 razy
filiżanka z różami..,.jpg (101.08 KiB) Obejrzany 6261 razy