Witaj u Nas też jest pieknie słonecznie ,ale również wiatr hula. Bardzo mi się podoba Comtessa , ale nie widzę jej w szkółkach , gdzie ją kupowałas , jest bardzo ładna.
Comtessa to herbaciana róża Tantau- wg katalogu ma osiagać 80-100cm. Ja swoją tnę co roku wiosną krótko tak jak pozostałe to nie wiem czy tak faktycznie jest.
Mam następny zakup kapersowy- trawę penisettum z Auchana... Pokazały się już kapersy...
To pewnie i róze już niedługo się pojawią , najpierw chyba te mniejsze w doniczkach,ubiegłoroczne jesienią wsadziłam do ziemi , chyba przeżyją jak inne
Nie wiem czy tego roku skusze sie na kartonikowe róże- straszna loteria- nigdy to co na opakowaniu... Chociaż przyznaję trafiłam tak kilka fajnych róż...
np.te...
nn.jpg (219.67 KiB) Obejrzany 10451 razy
nn.jpg (230.49 KiB) Obejrzany 10451 razy
nn.jpg (248.69 KiB) Obejrzany 10451 razy
nn.jpg (336.22 KiB) Obejrzany 10451 razy
nn.jpg (218.66 KiB) Obejrzany 10451 razy
super dorothy.jpg (348.59 KiB) Obejrzany 10451 razy
Przyniosłam... Pomarańczowego śniedka- skoro mam białego to pomarańczowy do towarzystwa...
śniedek.jpg (242.71 KiB) Obejrzany 10441 razy
Wypatrzone na regale z przeceną fajne liściaste begonie/ za 50% ceny / Odżyja to jeszcze naciesza oczy...
begonie.jpg (275.57 KiB) Obejrzany 10441 razy
Pewnie znowu zrobię wypad do Liroya- poprzednio zrobiłam fotki, w domu dokładnie się przyjrzałam wszystkiemu i pewnie po co nieco jednak się wybiorę...
Róze ładne , ja myślę o tych w doniczkach , a tą co kupiłas w tamtym roku w donice wkopałas do ziemi jesienią , ja tak zrobiłam. A w kartonikach to nie kupowałam jeszcze , jak będą ładne można spróbować p.T
U mnie zawsze stoi dużo róż w doniczkach- jedna z kartoników, inne wykopane z gruntu i reanimowane- a inne znowuż kupione latem w donicacxh... Jesienią niektóre- te co są "w porządku" wkopuje w grunt- inne co jeszcze nie są w pełni sił, albo ja już nie miałam sił by wkopać- zakopuję na miękkich rabatach po jarzynowych na zimę. Wiosną wyciągam i znowu- część idzie do większych donic, część nadal dochodzi sił na regale. Sporo z jesiennego zakupu od razu wsadziłam w doniczki i takie zadołowałam...Dojdą w doniczki nowe z Floribundy- tak więc pustostan doniczkowy mi nie grozi. W marcu wykopię wszystkie rośliny z rabaty za garażami- będzie większa "robota remontowa"- więc w obawie przed zadeptaniem zmuszona jestem wybrać wszystko z ziemi- a sporo tego. Tak więc od zarania wiosny u mnie będzie ruch...