RÓŻANIE U JULECZKI- sezon 2014

Re: RÓŻANIE U JULECZKI- sezon 2014

Postprzez Deirde » 15 Lip 2014, 18:57

Spirit jest śliczny, taki pełny - wypasiony. Bardzo mi się podoba - a Tobie?
U mnie jest to samo - połowa lipca, a wszystkie róże nie zakwitły - już powinno być po pierwszym kwitnieniu.
Tym bardziej że zimy nie było.
Awatar użytkownika
Deirde
Administrator

Miejscowość: Wielkopolska

Postprzez Juleczka » 15 Lip 2014, 20:37

Te co u mnie jeszcze nie kwitły to z wiosennych zakupów...Niektóre mają pąki to już niedługo się je zobaczy. Czekam też na róże, które reklamowałam- bardzo jestem ciekawa co przyjdzie- bo teraz już wiem, że firma zupełnie nie wiarygodna. :evil:

Właśnie medytuję nad 3 różami na które mam wielką ochotę. Z F.- to firma jak w tej chwili -najlepsza... ;) Przemyślałam sobie- i doszłam do wniosku-teraz przyjdą róże w donicach , już kwitnące- więc wiadomo co i jak... Tak mam właśnie niedawno sprowadzone- Claire Austin, Princess Alexandra of Kent i Crown Princess Margaretha... :D Jestem baaardzo zadowolona. :D :lol: Przyszły w fazie pąków- a miały też po jednym dużym juz przekwitającym kwiatku- aż mi serce zabiło jak otworzyłam pakę z radości! :lol:
Musze się "przespać" z pomysłem jakie sprowadzić... :mrgreen:

przesyłka z F..jpg
przesyłka z F..jpg (313.13 KiB) Obejrzany 5336 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez Deirde » 16 Lip 2014, 05:43

Takie problemy to wcześniej lub później ma każda z nas. Jak widzę szał zakupowych szaleństw trwa.
Awatar użytkownika
Deirde
Administrator

Postprzez TERESA » 16 Lip 2014, 14:17

Jula ja Cię rozumien też teraz dużo zakupiłam w F. ostatnio jubile. aleksandreę , goethe, prędzej parky, monstone , nelson jestem bardzo zadowolona
bo wiem co i już są duże i ładne :lol:
TERESA
Różanowdrożony

Postprzez Juleczka » 16 Lip 2014, 18:53

Po długich medytacjach / ;) :lol: / wybrałam tylko dwie z tych co tam teraz dostępne... Charles Darwin i Cream Abundance. Po prostu nie wszystkie bym chciała mieć :D ...

Za to zdobyłam dziś przypadkiem hortensję bukietową szczepioną na pniu- zawsze taką chciałam mieć- nawet przemyśliwałam o wyprowadzenie samej takowej- szczepić nie potrafię ale wyprowadzić na drzewko na własnym korzeniu już tak...Teraz nie muszę. :lol: Na razie stoi na rabacie w donicy...

hortensja bukietowa.jpg
hortensja bukietowa.jpg (309.09 KiB) Obejrzany 5322 razy

Princ.Alex.of Kent i Claire Austin.jpg
Princ.Alex.of Kent i Claire Austin.jpg (282.93 KiB) Obejrzany 5322 razy

Cherry Brendy.jpg
Cherry Brendy.jpg (260.98 KiB) Obejrzany 5322 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez Sylwia » 17 Lip 2014, 09:00

Jula cosik mnie nosi na hortensje, ale odkładam na róże. W centrum w Poznaniu hortensje są po ok 100zł takie jak masz. A na targu u mnie nn bukietowa po 30zł. Ale kupiłam perowskię:D
Pada u Ciebie? Różyce pięknie rosną i kwitną!
Aleksandra to nie Princess tylko Queen!
Sylwia
Różany ekspert

Postprzez Juleczka » 17 Lip 2014, 13:22

Sylwio- za hortensje dałam w sklepie ogrodniczym 25zł- dlatego nie odeszłam bez niej bo to niedużo. Dołem w donicy rośnie jeszcze 2 łodygi tej samej hortensji- no, musiała być moja... :lol:
Czy ktoś mi powie- gdybym chciała by była trochę niższa na rabacie- czy mogę ją wkopać głębiej? ;)

Róża, która mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła- wygląda w realu tak świeżo, deszcz nie uszkadza kwiatów, pięknie pachnie i prezentuje się lepiej niż Nostalgie / lubię obie- ale ta jest zadziwiająca w realu/... U mnie od wiosny, ale już bardzo ja lubię. :D

Jubile du Prince de Monaco.jpg
Jubile du Prince de Monaco.jpg (240.09 KiB) Obejrzany 5309 razy

Jubile du Prince de Monaco.jpg
Jubile du Prince de Monaco.jpg (289.79 KiB) Obejrzany 5309 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez Deirde » 17 Lip 2014, 18:41

Hortensja jest piękna, nie dziwię się że kupiłaś. U nas są po 30 zł w Auchanie - widziałam kilka odmian.
Co do Jubilee - jakoś nie byłam do niej przekonana ale na Twoich zdjęciach wygląda ładnie.
Awatar użytkownika
Deirde
Administrator

Postprzez Juleczka » 17 Lip 2014, 19:09

Do zakupu Jubile du Princ de Monaco skusiłam sie po obejrzeniu fotek tej róży na Rosebooku

http://www.rosebook.ru/roses/gallery/ju ... de-monaco/

I powiem szczerze- fotki i tak nie oddają jej urody - jest naprawdę taka odświeżająca rabatę-a do tego przyjemny zapach. Nie żałuję, że się skusiłam. :D Najbardziej mi sie podoba gdy kwiat mocno rozbielony...

Po południu mieliśmy wieeelką ulewę. Okropnie lało- ziemia nie nadążała chłonąć wody... :o

ulewa.jpg
ulewa.jpg (203.9 KiB) Obejrzany 5305 razy

ulewa.jpg
ulewa.jpg (273.88 KiB) Obejrzany 5305 razy

W Auchanie wypatrzyłam na poczatku tygodnia takie malutkie poidełeczko... :lol: Po deszczu zbiera się w nim "kapka"wody... ;)

poidełko.jpg
poidełko.jpg (306.53 KiB) Obejrzany 5305 razy

Po burzy poszłam na ogród, bo slimaki lubia taka pogodę. Nie było duzo- a wród brążowych golców był i taki "tygrys" ... oczywiście dostał w czapę... pfuj Był naprawdę duży. Wypasiony pewnie na moich liliach :mrgreen: Sporo mi zeżarły a także dalie.

ślimak.jpg
ślimak.jpg (333.51 KiB) Obejrzany 5305 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez Deirde » 18 Lip 2014, 08:22

Takie tygrysy to i u mnie są - zwykle dużo ich nie było.
Zazdroszczę ulewy - u nas miało padać ale nie spadła ani kropla wody.
Kobiety wysyłajcie ten deszcz do nas.
Awatar użytkownika
Deirde
Administrator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze ogrody

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 73 gości