Dzisiaj nadal pochmurno ale nie pada...
---

- Well Beig.jpg (229.04 KiB) Obejrzany 6865 razy

- Comtessa.jpg (216.94 KiB) Obejrzany 6865 razy

- Queen of Sweden.jpg (227.7 KiB) Obejrzany 6865 razy

- Casanova II.jpg (218.47 KiB) Obejrzany 6865 razy

- Easy Does It.jpg (241.42 KiB) Obejrzany 6865 razy

- Graham Thomas.jpg (233.46 KiB) Obejrzany 6865 razy
Zawiodłam sie na Kurfurstin- na fotkach miała kolor ładnego jasnego różu z tym ciemnym środkiem- a tu pierwsze i drugie kwitnienia w tym paskudnym ciemniejszym różu. Wygląda jakby obłaziła z koloru.

Miałam podobną w kolorze różę - i niestety po dwóch sezonach wywaliłam, bo mnie irytował kolor. Poczekam, może to tegoroczna pogoda wpływa na jej obecną barwę...

- Kurfurstin Sophie.jpg (235.25 KiB) Obejrzany 6865 razy
Siane wiosną łubiny przepikowałam w lipcu do wiadra, bo mają korzeń palowy i nie miałam doniczki by swobodnie w niej się te korzenie mieściły.. Nie do gruntu, bo te co mam dotychczas w gruncie są systematycznie , prawie doszczętnie objadane przez ślimaki. Te w wiadrze się uchowały, więc chyba zostawię w tym wiadrze i zadołuję na zimę.

Łatwo dały się przesadzić i przyjęły się , bo były pojedynczo w wysokich pojemniczkach po kefirze- więc nic nie uszkodziłam tylko z bryłą ziemi przełożyłam do dołków w wiadrze.

Cackałam się , bo łubin ze względu na swoje długie palowe korzenie niespecjalnie znosi przesadzanie. Jeżeli by mi przyszło do głowy je dać do gruntu- to wsadzę w duży dołek wszystko razem wyjęte z wiadra.

Podoba mi się gdy kwitną w kępie...

- łubin z wiosennego siewu.jpg (309.84 KiB) Obejrzany 6865 razy
Wczoraj byłam w Tesco- są tam małe kapersy z cebulkami. Jednak wielkość / czyli mizerność

/ tych cebul nie skusiła mnie do zakupu. Były tulipany, żonkile, hiacynty, czosnki, cebulice, szafirki... Wzięłam tylko dwa kapersy- bo akurat te rośliny straciłam przy wykopkach za garażami.

- cebulice mix.jpg (305.24 KiB) Obejrzany 6865 razy

- iryski cebulowe mix..jpg (269.16 KiB) Obejrzany 6865 razy