Czy ciekawi was co dzisiaj "wynalazłam"?
Spacery moje jak wiadomo prawie zawsze mają trasę poprzez jakiś ogrodniczy lub rynek. Więc dzisiaj znowu zaliczyłam rynek. Zamysł był co prawda zahaczyć o Tesco- ale Tesco jest dla mnie dwa razy dalej...więc przeszłam przez rynek...
Skusiły mnie - lewizje. Co roku kupuję kilka- bo nie przetrzymują u mnie zimy- chociaż tego roku z powodu lekkiej zimy jakiegoś tam w doniczce widzę na ogrodzie- ale gdzie mu tam do kwitnienia...

Stąd nowe.

- lewizje.jpg (307.82 KiB) Obejrzany 5463 razy
Ze skrzynek na stołach kupiłam 3 wielkie, podwójne cebule lilii drzewiastych- takie same- kolor ciemny z białym / ciekawe czy faktycznie

/

- lilie drzewiaste.jpg (286.17 KiB) Obejrzany 5463 razy
Bratki zwisające o ciemnej barwie- niestety ostatnie 3 w tym kolorze. Może jeszce podobne znajdę - były by w donicy.

- bratki zwisające.jpg (307.78 KiB) Obejrzany 5463 razy
Naoglądałam się ostatnio fotek różnych ogrodów...i zachciało mi się krwawników. Wczoraj kupiłam żółte, dziś nie było żadnych- to kupiłam sobie nasiona...

- nasiona.jpg (306.31 KiB) Obejrzany 5463 razy
zahaczyłam jeszcze o 3 sklepy ogrodnicze, ale nic tam nowego nie przybyło od mojej ostatniej tam wizyty.

Aaaa...Zapomniałam o jeszcze jednym nabytku- liliowiec RIBONETTE

Kupowałam go także w zeszłym roku- rośnie, ale jeszcze nie zakwitł, więc nie wiem czy to na pewno on- jak zobaczyłam dzisiaj w ogrodniczym to dla pewności wzięłam.

- liliowiec Ribonette.jpg (291.79 KiB) Obejrzany 5463 razy