Gartentraume nie rośnie jak powinna - u AniJ widziałam olbrzymie krzaczysko do wysokości 180 cm całe okwitnięte kwiatami. U mnie jest mniejsza - 70 cm ale w tym roku będzie bardzo dużo kwiatów. Na razie ma pierwsze kwiaty. Jula - mi też się podobają choć mój William - bałam się trochę o niego bo był marną sadzonką, teraz nieźle sobie radzi.
First Lady na mocnym słońcu zmienia kolor kwiatów. Kiedyś były u nas upały 40 stopniowe i kwiaty wyglądały zupełnie inaczej - pisałam nawet do Rosen w tej sprawie i potwierdzili mi że to naturalne zjawisko. Dziś pokażę Piano:
w bloku startowym czeka Charming Piano:
jeszcze trochę i będą kwiaty zupełnie widoczne. Widziałam już że mają wystawione - Happy Piano i Wedding Piano. Ja jednak zrezygnuje z Happy, a poluje na Wedding.
Gosia- gdzieś wyczytałam, ze na mączniaka dobra jest Coca-Cola. Nawet kupiłam, bo mi się zdawało, że na Veilchenblau się robi-ale nie... Więc nie wypróbowałam skuteczności-ale co ci zależy-skoro jest mączniak to spsikaj colą- może coś pomoże.
Patrząc na twoją Honore de Balzac przypomniałam sobie, że też u mnie gdzieś jest w nieoznakowanych donicach z różami- poszłam zobaczyć- faktycznie to ona. Cieszę się bo zapomniałam nazwy- czyli następna zidentyfikowana.