, jeśli dobrze myślę
 , jeśli dobrze myślę   
  Super jest mieć takiego doradcę, zanim się pójdzie na zakupy ! WIELKIE DZIĘKI !!! zaraz dokonam wyboru odpowiednich kolorów i zrobię wstępną selekcję. Pozdrawiam SULA
 Super jest mieć takiego doradcę, zanim się pójdzie na zakupy ! WIELKIE DZIĘKI !!! zaraz dokonam wyboru odpowiednich kolorów i zrobię wstępną selekcję. Pozdrawiam SULA 
  , wyrwałam, przekopałam...
 , wyrwałam, przekopałam...   
  , dopóki się nie rozrosną...
 , dopóki się nie rozrosną...  
 ale odkąd całkowicie przez przypadek poczytałam Wasze forum ogrodnicze i podane linki to wsiąkłam na dobre.
  ale odkąd całkowicie przez przypadek poczytałam Wasze forum ogrodnicze i podane linki to wsiąkłam na dobre.   Mama miała kilka róż wielkokwiatowych Kronenburg, Belle epoque, Carina i wszystkie biedy strasznie chorowite, mało kwitły i nie zachęcały urokiem. Chciałam pozbyć sie tych starych róż ale mama nie chce się zgodzić więc postanowiłam pokazac jej róże XXI wieku, zdrowe, wiecznie kwitnące, długo trzymające kwiat i zdobiące rabatki całe lato. Może wtedy sie zgodzi starocie wykopać i zrobić miejsce na nowe ślicznotki ale żeby pierwsze wrażenie było powalające muszę posadzić same vigorne pewniaki i tak na wiosnę będą: Rosarium Uetersen, Uetersen Rosenprinzessin, Gärtnerfreude, Midsummer, Heidetraum, Elfrid, Bonica 82, Sahara, Jazz, Blühwunder 08, Lichtkoenigin Lucia i Angela.
  Mama miała kilka róż wielkokwiatowych Kronenburg, Belle epoque, Carina i wszystkie biedy strasznie chorowite, mało kwitły i nie zachęcały urokiem. Chciałam pozbyć sie tych starych róż ale mama nie chce się zgodzić więc postanowiłam pokazac jej róże XXI wieku, zdrowe, wiecznie kwitnące, długo trzymające kwiat i zdobiące rabatki całe lato. Może wtedy sie zgodzi starocie wykopać i zrobić miejsce na nowe ślicznotki ale żeby pierwsze wrażenie było powalające muszę posadzić same vigorne pewniaki i tak na wiosnę będą: Rosarium Uetersen, Uetersen Rosenprinzessin, Gärtnerfreude, Midsummer, Heidetraum, Elfrid, Bonica 82, Sahara, Jazz, Blühwunder 08, Lichtkoenigin Lucia i Angela.  

.
 .

Aż żal, że fotki nie przenoszą zapachu.
  Aż żal, że fotki nie przenoszą zapachu. 

Róża to naprawdę królowa kwiatów. Kocham je za piękno kształtu, za bajeczne kolory, za zapach- chociaż ten ostatni dopiero kilka lat temu zaczęłam lubić- gdy skończyły się moje udręki z migreną. Mogę teraz przybliżać nos i wąchać
 Róża to naprawdę królowa kwiatów. Kocham je za piękno kształtu, za bajeczne kolory, za zapach- chociaż ten ostatni dopiero kilka lat temu zaczęłam lubić- gdy skończyły się moje udręki z migreną. Mogę teraz przybliżać nos i wąchać    - co dawniej mogło się skończyć bólem głowy., a teraz jest czystą przyjemnością.
 - co dawniej mogło się skończyć bólem głowy., a teraz jest czystą przyjemnością.  Chociaż też nie wszystkie róże mają mocny zapach  .Mimo to najbardziej moim ukochanym kwiatem zawsze była róża...potem fuksje...
 Chociaż też nie wszystkie róże mają mocny zapach  .Mimo to najbardziej moim ukochanym kwiatem zawsze była róża...potem fuksje...   

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 32 gości