Chciałabym by duża urosła Idzie jednak jednym pędem- na razie mogą być razem- każda idzie jednym ramieniem pergoli. Z drugiej strony idzie Alchimist- a za placami Elfe ma Mamma Mia...
Elfe...jpg (225.71 KiB) Obejrzany 5103 razy
Lavaglut.jpg (323.55 KiB) Obejrzany 5103 razy
Mandarina Kordana-juz nie miniaturowa.jpg (292.17 KiB) Obejrzany 5103 razy
Mary Rose.jpg (247.23 KiB) Obejrzany 5103 razy
Pascali.jpg (197.98 KiB) Obejrzany 5103 razy
Pashmina.jpg (293.88 KiB) Obejrzany 5103 razy
Pomponella...chyba.jpg (278.03 KiB) Obejrzany 5103 razy
Ja tak zawsze sadzę róże- gdy jedna przekwita- kwitnie druga czy trzecia- i zawsze kolorowo na pergoli. A Elfe niech rośnie jak tylko chce- mam sekator to uporządkuję gdy zajdzie potrzeba. Widziałam twoją- przepieknie sie rozrosła.
Mam dwie Nostalgie, były naprawdę piękne ale w ub.roku chyba sobie dały luz, ciekawe czy w tym roku odbiją, a jak Twoja się sprawuje? uwielbiam ten deser z bitą śmietana jak często mówimy o niej.
W tamtym roku niezbyt mi się podobało jej kwitnienie-kwiaty były nieduże. W tym- zachwycają . Widocznie potrzebuje czasu by się rozbujać. Z tego co widzę w tym roku to zaliczam ją do grupy najbardziej wartościowych ozdobnych róż. Nostalgia wyróżnia się na rabacie i od razu widać jaka piękna. Ma duże kwiaty tego roku. Ja nie dawałam wiosną różom nawozu bo były kopczykowane kompostem- i stwierdziłam, że dostały by za dużego kopa. Dopiero po pierwszym kwitnieniu podsypie nawóz do róż- mam kupiony wiosną ten do róż z Lidla. Mączka kostna tez leży... Ja nie chce wielkich krzaków, bo mam za gęsto posadzone róże- nie dała bym sobie z nimi rady gdyby porosły kolosy. Niestety chęć posiadania zmniejszyła różom "komfort" rośnięcia. Muszą sobie radzić w tej ciasnocie. Aby nie konkurowały o wodę -podlewam.
Swoją urodą zaskoczyła mnie kupiona wiosną róża- Sir Lancelot. Zapowiada się świetnie- kolor i budowa kwiatu mnie zachwyca. Zeszłego roku kupowałam w Auchanie róże o tej nazwie- ale nic takiego mi nie zakwitło. Dlatego zdziwiłam się gdy teraz zobaczyłam tę ślicznotkę- Kupiłam ja na Allegro.
Sir Lancelot.jpg (220.84 KiB) Obejrzany 5057 razy
Sir Lancelot..jpg (290.6 KiB) Obejrzany 5057 razy
Zakwitła jedna z oczekiwanych dziewann- to faktycznie dziewanna.
...a jednak dziewanna.jpg (319.45 KiB) Obejrzany 5057 razy
"Upolowałam" pasikonika...
konik polny.jpg (223.57 KiB) Obejrzany 5057 razy
Cappucino po deszczu dostało obwódkę na płatkach- zimno i deszcz chyba są powodem dodatkowego koloru...
Cappucino.jpg (269.57 KiB) Obejrzany 5057 razy
Cesar.jpg (207.08 KiB) Obejrzany 5057 razy
Elodie Gossuin.jpg (288.08 KiB) Obejrzany 5057 razy
Zeszłego roku również Pastella mnie rozczarowała bladym , jakby spranym kolorem- w tym jest ładnie wybarwiona.
Agnes S. jest piękna, czekam na moją aż rozkwitnie I guzikowiec ma śliczne guziczki I cieszę się na Twoje dziewanny, a tyle się koło nich nalatałyśmy Masz przepiękny festiwal różany Juleczko aż się nie można napatrzeć i nie wiadomo, którą bardziej powdziwiać!