U mnie nie jest duża - ale ja ja przesadzałam wiosną. Została oddzielona od innych róż- chciałam ja sprawdzić zanim wyleci. na razie zostaje. To cała róża...
Gruss an Aachen.jpg (298.83 KiB) Obejrzany 7223 razy
Nadal pada... Nie powiem, że mnie nie cieszy...Sucho było.
Novalis to piękna róża. Szkoda, że taka nietrwała po deszczach. Zamówiłam jednak drugą i teraz myślę jak to zrobić by je chronić przed deszczem. Chyba im kupię parasole. Teraz ma jakiś taki trupi kolorek...
To są takie kolory podobne do róży Mainzer Fastnacht. Nie mogę się tej róży pozbyć z ogrodu bo nigdy nie marznie. Nie kupuje już więcej róż w tym kolorze.
Mnie się podobają. Mam kilka i jestem zadowolona. Ale nie rosną jedna przy drugiej bo w jednym miejscu ten kolorek przygnębia- są rozrzucone po wszystkich rabatach. Dojdzie jeszcze w jesiennym zakupie Lavender Ice.
Dosadziłam do małych i tak gęsto obsadzonych rabatek płożące iglaczki. Wolno rosnące to szybko nie zarosną- kupiłam w Lidlu w zeszły czwartek. Mam zamiar kiedyś je strzyc w kształt serca. Płaskie , gęste serduszka mi się zamarzyły...
Gosiu- tam są i byliny... Miniat.budleja, krzewuszki, lawenda, itea, trzmieliny, wierzba kolorowa, fotergilla, orszelina, malutkie róże , żurawki itp. Wszystko przewidziane do cięcia- ma być nieduże wszystko i uformowane.