kluska napisał(a):jednak nie wytrzymałam! tak Chcę kupić lovely green i mythos!, nie wiesz przez przypadek gdzie, może jakiś dziewczyny mają je w swoich ogródkach?
Mythosa widzialam u ktorejs z dziewczyn na FO. Potem sprawdze.
Niespecjalnie ładna fotka , bo robiona dla mnie - do "archiwum"- w sionce piwnicznej... Mokre bo miały wilgoć w opakowaniu. Już wyschły i posadzone w doniczki- stoją na razie w piwnicy
.
przesyłka.jpg (278.28 KiB) Obejrzany 9121 razy
Knirps.jpg (231.97 KiB) Obejrzany 9121 razy
Druga Laguna- pierwsza słabo rośnie- we dwie może lepiej będa wyglądały.
Laguna.jpg (242.35 KiB) Obejrzany 9121 razy
Ta mi się szalenie spodobała na fotkach- i ciekawa jestem czy faktycznie obficie będzie kwitła.
Rosenfasztination.jpg (235.12 KiB) Obejrzany 9121 razy
U nas chłodno i od wczoraj pada... Sylwio- tak wyglądają po zimie moje miodunki-a jedna już pokazała kwiatki. Czyścic je ze zbutwiałych liści dopiero będę jak będzie ciepło i ruszę z pracami ogrodowymi- pewnie za kilka dni...
Tez jestem ciekawa tej Sweet Laguny- planuję jesienią kupić w Rosa Ćwik...
Gdy nie szukam- to rośliny , które są na liście moich chciejstw same wpadają mi w ręce. Tak było dzisiaj- przypadkiem trafiłam w ogrodniczym na piwonię CORAL SUNSET. Dorodna sadzonka... Było tylko 3 sadzonki...
piwonia Coral Sunset.jpg (218.03 KiB) Obejrzany 9105 razy
W Realu na regale róże w balotach. Podpisane- ale takie popularne...
Spacer wiadomo gdzie mnie zaprowadził... - wróciłam z 2 tawułkami i 3 liliami orientalnymi...I "załapałam" się u przemiłej pani szefowej firmy na stały 10procent rabatu za zakupy. Czyż nie pięknie się mi zaczął tydzień?
Trochę kwitnącego parapetu... Tylko guzmania jest nowa- reszta to "stali" domownicy... Begonia dopiero zaczyna- potrafi być niesamowicie oblepiona kwiatkami...
begonia elatior.jpg (267.41 KiB) Obejrzany 9074 razy
Chińskie róże na zimę wyniesione są do piwnicy- miały poobrywane wszystkie liście / w celu pozbycia się jesiennego zgromadzenia jeszcze na polu szkodników- one się zawsze gromadzą na spodzie liści- i gdybym zostawiła na zimę liście- miałabym na piwnicznych oknach zimą inwazję szkodników- a tak- listki odrosną a szkodniki nie dostały się na kwaterę zimową... Przyniosłam te dwie róże chińskie do mieszkania bo wykazały wolę zakwitnięcia- jeszcze liście całkiem nie odrosły-a pąki już są...
chinska róża zółta pełna.jpg (197.69 KiB) Obejrzany 9074 razy
chinska róża El Capitolo.jpg (261 KiB) Obejrzany 9074 razy
fiołek afrykański.jpg (250.79 KiB) Obejrzany 9074 razy
storczyk.jpg (238.24 KiB) Obejrzany 9074 razy
storczyk..jpg (197.68 KiB) Obejrzany 9074 razy
storczyk...jpg (225.65 KiB) Obejrzany 9074 razy
guzmania.jpg (238.33 KiB) Obejrzany 9073 razy
Miniaturki różane kupione w lutym w Auchanie bardzo zbiedniały- poobrywałam więc liście, co się dało przycięłam- a jedną gałązkę zostawiłam bo wytworzyła pąka. Róże odżyją jak zaczne wystawiać na balkon- niestety w domu dla nich stanowczo za ciepło... W kącikach widać, że idą nowe listki- będzie dobrze...
Jak nie wystawie róż na balkon to pewnie mi zakwitną w domu... Tak wygląda niedawno kupiona na pniu White Dorothy Perkins- a była "uśpiona"- jak szybko w cieple się rozwija
white dorothy perkins.jpg (257.58 KiB) Obejrzany 9058 razy