Tereso- ja zajrzałam na te różyczki po przyjściu do domu- na stronę Poulsena- pomedytowałam i dopiero pojechałam i przejrzałam wszystkie- ale nie było po nazwach żadnej z większymi kwiatkami. Dlatego wzięłam drugą Sabię- bo przynajmniej widać było jakie są kwiaty.
Zaczyna Alchimist... Fotka robiona z góry, z balkonu...
Alchymist..jpg (334.79 KiB) Obejrzany 5006 razy
Także pękają pąki Giardiny
Giardina.jpg (340.62 KiB) Obejrzany 5006 razy
Mary Rose.jpg (308.02 KiB) Obejrzany 5006 razy
Nieznana pnąca , z boku ławeczki... Dostała mi się chyba jako jakiś podmieniec- bo nie pamiętam bym kupowała wtedy pnącą... Strasznie mnie ciekawi-co to?...
nn.jpg (312.25 KiB) Obejrzany 5006 razy
inkarvilla.jpg (294.57 KiB) Obejrzany 5006 razy
A na balkonie zakwitła kupiona tej wiosny jako kawałek korzenia w kapersie- piwonia Władysława
piwonia Władysława.jpg (273.63 KiB) Obejrzany 5006 razy
A ja pamiętam Alchymista z Europa Rosarium, to był dopiero potwór. Pamiętam też naszego z Powsina - nie ustępował tamtemu urodą - tylko obie były inaczej upięte. Lubię te jego kwiaty ale krzew obejrzę na Twoich zdjęciach, ja nie mam tej róży.
Juleczko mój Karolek ma k.3 m pnie się po pergoli ale wiesz zawsze można go poskramniać. To co powiedziałaś wcześniej w wątku u Marcina róże rosną jak im pasuje, jak im pozwolimy a katalog sobie. Mam tylko wątpliwości bo tą różę teraz ciężko spotkać chyba, że jego syn Graham Thomas