Pokazuję w miarę rozkwitania...Będzie więcej... Wiele jest nowych- na razie się rozrastają- jedne lepiej, inne gorzej... Pączusie sie tworzą - będzie co pokazać pewnie.
Byłam przed południem po truskawki na rynku- a wróciłam też z tym.
aniołeczek.jpg (234.89 KiB) Obejrzany 5627 razy
jaśminowiec.jpg (244.61 KiB) Obejrzany 5627 razy
..no i dalszy ciąg dzisiejszych fotek...
Ascot.jpg (292.96 KiB) Obejrzany 5627 razy
Aspirin Rose.jpg (223.8 KiB) Obejrzany 5627 razy
Baronesse.jpg (253.43 KiB) Obejrzany 5627 razy
Charles Darwin.jpg (256.38 KiB) Obejrzany 5627 razy
Elfe.jpg (213.93 KiB) Obejrzany 5627 razy
Eyes For You.jpg (320.17 KiB) Obejrzany 5627 razy
Garden of Roses.jpg (275.45 KiB) Obejrzany 5627 razy
Juleczko jak przestanie gardełko dokuczać napisz mi coś o swoim Artemisie i Lavaglut, mam obie. Artemis u mnie dopiero pierwszy sezon a Lavaglut piękny ale nie należy do wigornych choć taki się zapowiadał, usprawiedliwia go kolor przepiękny.
I Artemis i Lavaglut to solidne róże. Artemisa posadziłam zeszłej wiosny. Szybko zakwitł i zaskoczył obfitością jak na pierwszy raz. Powtarza i w ogóle to fajna róża. Dość mocno, przyjemnie pachnie... Fajne te białe, geśte, napakowane płatkami kwiaty. "Będzie pani zadowolona".
Artemis 2014.jpg (288.72 KiB) Obejrzany 5604 razy
Lavaglut również cieszy obfitością kwitnienia i kolor -rzucająca się w oczy mocna czerwień. Wytrzymuje deszcze - i chociaz kwiaty nieduże to jednak cały krzak robi wrażenie.
Lavaglut 2014.jpg (295.51 KiB) Obejrzany 5604 razy
Ciąg dalszy dzisiejszych fotek...
Queen of Hearts.jpg (260.49 KiB) Obejrzany 5604 razy
Kilka ogólnych fotek z ogródeczka... Róże dopiero zaczynają- ale już widok cieszy oczy. Gdy patrze na rośliny na ogródku- to lepiej wyglądaja niz na fotkach... Jakos fotka nie do końca odzwierciedla prawdziwy widok- nie ma tej ostrości i przejrzystości... Oko jest lepszym aparatem.
Dzisiaj zajrzałam do Liroya- o to co zastałam. Pełno róż w doniczkach- Poulsena. Mniej więcej tak wyglądały- fotka przykładowa a reszta to fotki metek- może kto szuka takich róz -to zobaczcie co jest... Oto moja relacja
poulsenówki w donicach.jpg (305.08 KiB) Obejrzany 5588 razy
Aniu- ja nic nie kupiłam- te z nich co bym chciała to juz mam- inne mnie nie interesują. Swoim zwyczajem obfotografowałam tylko co widziałam. Były tez fajne odmiany hibiskusów bylinowych- tych o kwiatach jak talerze- ale mam jeden-czerwony- i wystarczy. Było więcej odmian niż zrobiłam fotki. Tak tylko dla przykładu te zrobiłam.../ po 29,90zł/