A ja ci powiem- nie ma miejsca..." Nie wolno" mi zabierać trawnika.

I tak poszerzam po cichu...Miałam za porozumieniem z mężem sadzic tylko takie rośliny które nie wymagaja wiele pracy koło siebie.

Trawnik to podstawa-tylko koszenie, a to mogą nawet wnuki zrobić. Miałam duże kłopoty ze stawami- część roslin zostawała na zatracenie zimowe w gruncie, bo ja nie dałam rady z powodu niedyspozycji - a nikt nie chciał w zimnej aurze grzebać sie w ziemi- i rośliny sie zimą zmarnowały. Stąd się wzięła reorganizacja- wsadzenie iglaków i krzaczków niewielkich, nie wymagających obsługi.
Ja to wiem i wy to wiecie- nie ma takiego ogrodu w którym by się nie miało co robić- ale się zgodziłam, bo wtedy miałam pomoc przy sadzeniu i kopaniu.I dlatego jest marudzenie gry sobie dodaję pracy.

Ja to jednak bardzo lubię i gdy jestem w dobrej kondycji to ryję...ryję...
A teraz o różach...
Ta z tyłu, na którą zwróciłas uwagę - to Rosarium Uetersen. Ma kilka ładnych lat- chyba ponad 10... Jest mocno pozawijana wokół piramidki to robi wrażenie niewysokiej.

- Rosarium Uetersen.jpg (327.83 KiB) Obejrzany 5475 razy

- Rosarium Uetersen.jpg (294.44 KiB) Obejrzany 5475 razy

- SAM_3320.jpg (332.19 KiB) Obejrzany 5475 razy
Biała z boku Giardiny - to Nina Renaissance. Piękne, białe, duże kwiaty. Czasem z falbanką a czasem bez...

- Nina Renaissance.jpg (257.42 KiB) Obejrzany 5475 razy

- Nina Renaissance.jpg (264.31 KiB) Obejrzany 5475 razy

- Nina Renaissance.jpg (295.29 KiB) Obejrzany 5475 razy
A ta całkiem z przodu, na małej rabatce to Cosmos Courtyard. Miałam ja wywalić, bo kupiłam po uwadze, że kwitnie od dołu do góry- a to nieprawda- ogałaca sie dołem. Ale tej wiosny ładnie kwitła więc wyrok odroczony.

- Cosmos Courtyard.jpg (294 KiB) Obejrzany 5475 razy

- Cosmos Courtyard.jpg (302.64 KiB) Obejrzany 5475 razy
Potwierdzam- Lacre jest śliczna. Zamówiłam ją już latem, przyszła w donicy. Z pąkami.

- Lacre.jpg (232.7 KiB) Obejrzany 5475 razy