RÓŻANIE U JULECZKI- sezon 2015

Re: RÓŻANIE U JULECZKI- sezon 2015

Postprzez polinka » 14 Wrz 2015, 21:04

Muszę przyznać bardzo ładna Herzogin Chrystiana, tyle co czytałam najlepsza z całej serii, mi się jeszcze podoba Grafin Diana, tylko jednej tam nie można zamówić, min. trzy :P .
polinka
Różomaniak

Postprzez Juleczka » 15 Wrz 2015, 06:24

Tak, jako trzecią wzielam wtedy Zaide,też piękna, przyjemny,radosny róż w rozetowym kwiatku. :D Herzogin kupiłam w grupowym zamówieniu za granicą. ;)
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez polinka » 16 Wrz 2015, 09:44

Jula kupowałaś w szkółce rozaria.pl :?: , dorwałam tam Red Leonardo, i jeszcze wzięłam dwie inne, ceny zachęcające, żeby nie było tak, że chytry dwa razy traci :lol: .
polinka
Różomaniak

Postprzez Juleczka » 16 Wrz 2015, 16:12

Nie, nie kupowałam w Rozaria.pl- jakoś nie znalazłam nic co by mnie skusiło. Ja w e Floribundzie mam 15 % upustu, więc głównie tam kupuję. Lubię też bardzo zakupy u Gloriadei- bardzo ładne miewam z gołym korzeniem a także w sezonie w donicy. :D

http://rozarium.shoparena.pl/

U Rosa Ćwik już co chciałam to kupiłam- może jeszcze kiedy- jakieś nowości. ;)
- - -

Ilse Kron Superior.jpg
Ilse Kron Superior.jpg (263.31 KiB) Obejrzany 5511 razy

James Galway.jpg
James Galway.jpg (269.54 KiB) Obejrzany 5511 razy

Well Being.jpg
Well Being.jpg (220.44 KiB) Obejrzany 5511 razy

dalie troche odzyły w donicach...

dalie w donicy.jpg
dalie w donicy.jpg (311.9 KiB) Obejrzany 5511 razy

dalia Tsuki Yori No Shisha.jpg
dalia Tsuki Yori No Shisha.jpg (260.24 KiB) Obejrzany 5511 razy

dalia  Grand Prix.jpg
dalia Grand Prix.jpg (279.97 KiB) Obejrzany 5511 razy

Big Purple.jpg
Big Purple.jpg (233.85 KiB) Obejrzany 5511 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez polinka » 16 Wrz 2015, 21:26

Wow James Galway dał pokaz, pięknie :!: , twoje dalie w donicy w bardzo dobrej kondycji, też mam zniżkę w F., ale mam wrażenie, ze wyhaczyłam wszystkie, które mi się podobają i szukałam gdzie indziej, ponieważ powiększyłam rabatę. Domówiłam w F.małą Avalon i Laurent Cabrol. Rozarii nie znam, nigdy tam nie zamawiałam, ale mam nadzieję, ze będzie ok.
polinka
Różomaniak

Postprzez Juleczka » 17 Wrz 2015, 05:53

Na FO czytałam, ze chwalą sobie dziewczyny tamtejsze sadzonki. :D

Czekam na deszcz- mam do wysadzenia jeszcze tylko te cztery róże z największych donic/ ta mała już wsadzona w grunt/. Jest bardzo twardo - nie mam siły ryć w zbitej ziemi- korzenie tym różom spore urosły bo donice wysokie- trzeba spore dołki. ;) No i kilkanaście doniczek z mniejszymi roślinami- hortensje bukietowe, tawułki, zawilec, piwonie, żylistki, ketmie itp... Chciałam wpierw je dobrze ukorzenić, bo kupowałam w małych doniczkach- a tu susza tak zbiła grunt, że o kopaniu nie ma mowy. :roll: Do sadzenia róż przedtem sporo lałam z wodociągu- ale ile można. ;) :roll:

róże w donicach.jpg
róże w donicach.jpg (266.51 KiB) Obejrzany 5504 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez polinka » 17 Wrz 2015, 11:15

Jula chyba deszczu nie nie będzie tak szybko, współczuję tak ciężkiej ziemi. Jula zaglądałaś do F., są nowości, ciekawe co tobie się spodoba :?:, ja już nic nie zamówię, powiedziałam koniec w tym roku :!: Jakie masz róże w tych doniczkach :?: Dzisiaj jest bardzo pięknie, słonecznie i bardzo ciepło, a ty o deszczu mówisz :?:
polinka
Różomaniak

Postprzez Juleczka » 17 Wrz 2015, 13:21

Ja marzę -śnię nieustannie o deszczu. Tak mi szkoda moich roślin na ogrodzie- widać jak marnieją... :( Podlewam- ale to nie to co deszcz który mocniej napoi rośliny.

Nad F. czuwam :mrgreen: - zaglądam po kilka razy dziennie- dziś dobrałam Ventilo... Głównie niskie i bardzo pełne róże mnie pociągają. ;) Nie mówię , że to koniec- bo jak mi się co spodoba to i o północku zamawiam. :mrgreen: :lol: Wiosną poszukam im miejsce- a zawsze mogą tez przecież rosnąć w donicach- w tych wysokich.

W donicach jest Laduree, dwie w jednej kartonikowe "angielki"/ a to chyba Grafin Hardenberg i Amadeus :mrgreen: /, TheGenerous gardener , Gentle Hermione... :D

Dzisiaj otworzyła sie czerwona hibiscia- olbrzymie kwiaty... Podlewałam z tej samej konewki co datury- i tak urosły kwiaty. ;) :lol:

chińska róża..jpg
chińska róża..jpg (314.24 KiB) Obejrzany 5498 razy

chińska róża.jpg
chińska róża.jpg (229.08 KiB) Obejrzany 5498 razy
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

Postprzez polinka » 17 Wrz 2015, 13:47

Jula ja się, rozchorowałam :cry: , listę zamknęłam, zapłaciłam, żeby mnie nie korciło, a tu nowości :shock: i muszę przyznać kilka mi się bardzo podoba i to bardzo :!: , ale nic....ćwiczę charakter..... jeszcze dorwę, które mi się podobają :!:
Róże chińskie w czerwonym kolorze cudo.
Nie korci cię, żeby jeszcze coś domówić :?: Ventilo-fajna i ten kolorek....też mi się bardzo podoba :cry: i tak szczerze ile przyjdzie do ciebie jesienią :?:
polinka
Różomaniak

Postprzez Juleczka » 17 Wrz 2015, 13:51

Już teraz to muszę starannie i przemyślanie kupować- przyjdzie około 20 sztuk- pozostanie mi tylko liczyć , że któras z ogrodu wypadnie, by może nowe wsadzić. Kilka już wiem, że wyautuję bo mizernie rosną- ale wszystkiego chyba nie upcham na rabatkach. Podobają mi się prawie wszystkie guillotki tam wystawione- ale różowych na moim ogrodzie już za dużo- a te o innych kolorach rosną większe- a tylko na przodzie rabat jakieś małe wzrostem może bym zmieściła. :roll:
/Domówiłam sobie jeszcze u Gloriadei Jacqueline du Pre- zawsze chciałam ją mieć- cóż będę ja ciąć by duża nie rosła... ;)
Awatar użytkownika
Juleczka
Różany ekspert

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze ogrody

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 82 gości