Tak, zastaniesz. Ja sobie zrobiłam zakładkę z jego stroną i często zaglądałam- im wcześniej się zamówi tym w pierwszej kolejności się dostanie. Kupowałam już kilkakrotnie. Mam tez od tego pana bez szczepiony na pniu. Kupiłam zeszłego roku. Stał do jesieni w donicy- na zime wkopałam. Zakwitł tej wiosny w gruncie

- Lilak Sensation.jpg (281.11 KiB) Obejrzany 5891 razy
Kupiłam tez wierzbę ozdobną- jest w fazie formowania- często przycinałam cały sezon...

- Wierzba na pniu Hakuro Nishiki.jpg (335.64 KiB) Obejrzany 5891 razy
Kupiłam też druga u tego pana różę na pniu- Rosarium Uetersen- ale coś nie tak z nią zrobiłam, bo wiosną nie ruszyła i po jakimś czasie pocięłam i wyrzuciłam.../ Trzymałam w donicy w piwnicy bo wcześnie przyszła...
Skoro mowa o roślinach na pniu-to mam też kupioną wiosną w Auchanie- na pniu White Dorothy Perkins. Trzymałam po wysadzeniu na balkonie- nawet ładnie ruszyła- jak się zaczęły gorąca- zaczęła marnieć... Już miałam zniszczyć, bo okropnie wygladała- ale pomyślałam-spróbuję reanimacji.

Przycięłąm krótko te marniejące gałązki, oberwałam wszystkie listki- i zaczęłam bardzo o nią dbać.

I ożyła, nawet przyrosła. Może doczekam jej kwitnienia na wiosnę- skoro tyle z nią było zachodu. Pocieszyła mnie latem- jednym!! kwiatkiem.

Więc wiem, ze to na pewno biała Dorothy.

- wiosną na balkonie.jpg (276.84 KiB) Obejrzany 5891 razy
Odżywająca po przycięciu...

- White Dorothy Perkins..jpg (319.12 KiB) Obejrzany 5891 razy
Tu z jedynym kwiatkiem...

- White Dorothy Perkins.jpg (342.86 KiB) Obejrzany 5891 razy
No i foteczka bukiecika róż z mojego ogródka... Wczoraj lało, więc i tak by się zamokły...Ja nie tnę raczej róż do wazonka bo zaraz oblatują- ale te dziś jeszcze stoja- jutro na pewno zaczna lecieć- w domu szybko opadają...

- bukiecik.jpg (255.93 KiB) Obejrzany 5890 razy