Fajnie, że róże piękne- o takie nam przecież chodzi...

Co kupiłaś u Hyżego?
/Zamówiłam sobie fajne rośliny- zobacz w google- jaśminowiec Belle Etoile, hortensja drzewiasta Annabell - pewnie zadzwonie jeszcze po Różową Annabell...

/
Cebulowych nie sadziłam jeszcze- dopiero w kwietniu-i to pod koniec...Jak wytrzymają- bo jak zaczną w kartonie kiełkować / mam w najchłodniejszym miejscu w piwnicy- chłodno i ciemno/ to wsadzę w doniczki. Już tak raz miałam, że na święta, w mieszkaniu, przy balkonowym oknie stały cudnie kwitnące lilie.

Na razie widzę u schowanych tam zaczątki kiełków na bulwkach glorioz- ale tak troszkę tylko- jeszcze poleżą...
Ten fioletowy storczyk /wg mnie bordowy

/ to od męża na 8-go Marca- ja wybrałam.

/ Mąż lubi cięte bukiety- ja proszę o doniczkowe- nie lubię ciętych kwiatów- dla mnie są umarłe za życia

- wolę jak mi przekwitną w doniczce- zawsze można doprowadzić do powtórnego kwitnienia i znowu się nimi cieszyć - a cięte muszą zaliczyć szybko kosz...
Dzisiaj znowu pada...Miałam iść jeszcze po bratki- donica z ziemią przygotowana wczoraj...
Co do frezji- przechodziłam i ja czas gdy mi się podobały... Jednak u mnie się zbyt pokładały ... Miałam w dwóch doniczkach. Ale już nie powtórzyłam ich uprawy...

- 100_3113.jpg (245.7 KiB) Obejrzany 5856 razy

- 100_4794.jpg (262.53 KiB) Obejrzany 5856 razy

- 100_5326.jpg (215.46 KiB) Obejrzany 5856 razy

- 100_5689.jpg (214.49 KiB) Obejrzany 5856 razy

- 100_6184.jpg (192.12 KiB) Obejrzany 5856 razy