Możliwe, że to te tulipany z F.- ja nie pamiętam gdzie je wsadziłam- nie miało to dla mnie znaczenia by je oznakować... Teraz nie wiem...
Teren pod róże nie przygotowany- jest mokro na ogrodzie- byłoby ciężko teraz kopać- zrobię to jak obeschnie ziemia. Rośliny wszystkie w donicach to mogą poczekać na odpowiedni czas spokojnie.
Pojechałam dziś do Liroya, bo kilka dni temu widziałam tam fajną kalinę. to fotki z kiedyś

- kalina Escimo.jpg (254.04 KiB) Obejrzany 4964 razy

- kalina Escimo.jpg (275.06 KiB) Obejrzany 4964 razy
Niestety- ten sfocony egzemplarz- trzeba przyznać ładnie rozbudowany i zapączkowany- już niestety ktoś kupił. Była niby taka sama-ale o połowę mniej miała gałązek i tylko 3 kwiaty- a cena 40zł... Zrezygnowałam więc i nic nie kupiłam z roślin...Wtedy mnie cena powstrzymała- "przespałam" się z tematem i postanowiłam jednak kupić...i zonk...
Za to wczoraj zamówiłam w funkie.pl kalinę japońską KILIMANDZARO. Z fotek fajniutka i zgrabny nieduży krzak tworząca- więc się zachęciłam i zamówiłam. Do tego hortensję drzewiastą STRONG ANNABELL- / do kolekcji , bo już mam drzewiastą ANNABELL i PINK ANNABELL

/ i hortensję bukietową o kwiatach przekwitających na bordowo- WIM'S RED...

Myślałam że zakupoholizm roślinny mi zelżał- ale jak widać - nie...
/Boziu jak ja się szybko "zapalam" na widok fajnych roślin

/