Mam kilka przypadków marnienia róż- w zeszłym roku ładnie rosły i kwitły- a tej wiosny sądziłam już, że padły- ale pewnie słysząc moje ubolewanie zebrały siły i wybiły jeszcze z ziemi.

Np. te- a miałam już usunąć...

- Amazing Palace.jpg (288.21 KiB) Obejrzany 4814 razy

- Schloss Eutin.jpg (331.71 KiB) Obejrzany 4814 razy
Briosa to w ogóle już została wycięta- a odbiła od ziemi. Ale to chorowitek więc raczej i tak usunę...
Nastepna- prawie "płaczę" jak ją widzę- nie wiem co się stało- tak dobrze wytrzymywała zimy...

- Bright as a Button.jpg (319.66 KiB) Obejrzany 4814 razy
W większości jednak pięknie przyrastają a dzisiaj wypatrzyłam małe pączki na Gruss an Aachen i White New Dawn.
Liatry z Lidla- ładnie wzeszły- jeszcze trochę i dam do gruntu. Niech podskoczą wyżej- by ślimaki nie wyczuły za szybko.

- liatry.jpg (273.15 KiB) Obejrzany 4814 razy
Na balkonie zakwitły kapersowe orliki

. Kolory takie jak na opakowaniu. Jest o key. Granatowy i ciemno czerwony.

- orliki z kapersa.jpg (263.14 KiB) Obejrzany 4814 razy
Tawułka różowa też z kapersa.

- tawułka z Castoramy.jpg (252.08 KiB) Obejrzany 4814 razy
Jedna z 3 hortensji kupionych w kartonikach z Biedronki pokazała pąki kwiatowe. Ma być biała.

- hortensja z Biedronki.jpg (259.96 KiB) Obejrzany 4814 razy
Pojechałam do Tesco, bo tam ostatnio widziałam obrzeża- te co mam na ogrodzie. Braknie mi na następne rabatki. Były.

Przy okazji kupiłam 2 powojniki- były przecenione- Niobe i Piilu . Nawet spore.

Piilu mam- ale podoba mi się to i drugi może być.

Aaaaa... zapomniałam napisać- zajrzałam na chwilę do ogrodniczego na drugim końcu miasta/ podrzucił mnie zięć/- akurat przyjechało auto z sadzonkami- cudnymi- róż Austina i Kordesa. Wypasione odmiany! Niestety przyjęcie ma potrwać do popułudnia / a była okolo 10 przed południem/ - może jutro skoczę, bo widziałam ze dwie odmiany jakich wcześniej nie spotkałam ani w szkółkach ani w sklepach. Nie wiem ceny- a ten sklep raczej ma wyższe ceny- nie zaszkodzi jednak sprawdzić.

Z tego co pamietam były- Munstead Wood, Crown Princes Margaretha, , Piano, Chippendale, Soul, Artemis, Rhapsody in Blue,L ouise Odier , Schone Maid... Sporo było, panowie wynosili i wynosili...Wszystkich nie spamiętałam- ale sadzonki spore, ulistnione - zachęcały do kupienia. Trochę tam mam niedogodny dojazd- zobaczę czy mi się będzie chciało jechać, bo raczej planowałam nowe rabaty do roboty.