Tak- taka uroda tego rojnika- nawet nazywa się -pajęczynowaty...
Na razie nie robię bo zimno i wietrznie. Najpierw naznoszę roślin- potem przekopię te rabatkę -iglak zostanie i dosadzę drugiego bo nie mam już innego na razie miejsca dla niego. Staram się wkopać jak najwięcej roślin z donic- nie wiem jakie będzie lato i czy w donicach nie będzie za sucho...Woda mi się "skurczy" bo będą zdjęte rynny nad jednym zbiornikiem- to będzie mi jej brakowało. W ziemi rośliny lepiej sobie poradzą niż w donicach...
Mój lilak widziany z góry... A chciałam go wykopać...

To jeszcze faza pąków. Będzie widok jak zakwitnie- oby nie przymarzł...

- lilak.jpg (336.52 KiB) Obejrzany 4827 razy

- lilak- widok bokiem.jpg (282.34 KiB) Obejrzany 4827 razy
Przeróżnych roslin stojących w doniczkach mam sporo

- niczym w szkółce...
Powojniki z przeceny- z Leclerca -

- powojnik Niobe i Piilu.jpg (293.01 KiB) Obejrzany 4827 razy
Zawiązane pąki- jeszcze przed liśćmi- na fotergilli

- fotergilla.jpg (333.91 KiB) Obejrzany 4827 razy
Żylistek Strawberry Field- jesienią wysadziłam z doniczki- oberwałam na drzewko, przezimował w czapce z agrowłókniny, bo nie wiedziałam jak zniesie zimę- ma pąki- czyli o key...

- żylistek Strawberry Field.jpg (325.45 KiB) Obejrzany 4827 razy
Nieduzy jasminowiec o pełnych kwiatkach- tez ma pąki kwiatowe

- jaśminowiec pełny.jpg (297.06 KiB) Obejrzany 4827 razy
Jaśminowiec o duzych kwiatach, kupiony tej wiosny- rosnie na razie w donicy- kwiatów nie widać- ale chyba jest późniejszy...

- jaśminowiec Belle Etoille.jpg (321.63 KiB) Obejrzany 4827 razy
Lilaki - kupione jako patyczki w kartonikach zeszłego roku w Biedronce... Przezimowały zakopane na rabacie warzywnej- ładnie przyrosły.

- lilaki z Biedronki.jpg (286.03 KiB) Obejrzany 4827 razy
Miodunkom niedawno przycięłam kwiaty- zaczynają mieć większe liście. W takiej fazie je najbardziej lubię- w fazie dużych liści- z reguły szybko wycinam kwiaty...

- miodunka.jpg (302.07 KiB) Obejrzany 4826 razy
To samo z brunnerami- wytnę im kwiaty / mam 3 brunnery/ . Bardziej je lubię też w fazie dużych liści...

- brunnera Jack Frost.jpg (297.67 KiB) Obejrzany 4826 razy